Zuckerberg'den Meta çalışanlarına tehdit niteliğinde cevaplar geldi!



Zuckerberg'den Meta Çalışanlarına Tehdit Niteliğinde Cevaplar Geldi!


   Meta projesinin kurucu ismi ve CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir oturumda dinleyicilerin ve meraklılarının sorularına cevap verdi. Çoğu ülkede ve hatta dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok şirket batmamak için çeşitli çeşitli stratejiler sergiliyor durumda. Bunlardan birisi de Meta, Facebook, Instagram gibi dev projelerin sahibi Mark Zuckerberg. Mark Zuckerberg yaptığı konferansta işe alımları zorlaştırıp, kadrolarını daraltma yolunu izleyeceklerini bildirdi. Mark Zuckerberg bu yolu nasıl izleyeceklerini anlattı.


   Senelik büyüme hedefleri konusunda açıklamalar yapan Mark Zuckerberg, şirketin düşen performansı ve piyasası üzerine daha sıkı politikaya girişeceklerini belirtti. Zuckerberg, "Facebook'ta çalışmak için insanların artık daha fazla çabalaması gerekiyor." diye ekledi. Meta şirketi beklenenden daha düşük gelir yaşadığından dolayı, yeni politikası ile birlikte mevcut çalışanlarının işine son verilebileceğini belirtti. Mark Zuckerberg, bu dönemde çalışanlarında çok daha zorlanacakları görevler vereceğini belirtiyor. Bu zorlanacakları görevler ile birlikte mevcut çalışanların işlerinden ayrılabileceğini öngörüyor. Mark Zuckerberg, agresif hedeflerin bazı personellerin ayrılmasına neden olmasını umduğunu söyledi.


   Meta CEO'su açıklamalarında şu sözleri kullandı; "Beklentileri yükseltip daha agresif hedeflere sahip olarak ve sadece daha sıkı bir politikaya geçerek, bazılarına buranın onlara göre olmadığını göstermeyi umuyorum. Ve bu doğal seleksiyon benim için tamamen uygun." diyerek cümlesini bitirdi. Meta şirketi bu sene 9.000 kişilik mühendis alım hedefini 6.000 ila 7.000 arasına düşürdüğünü belirtti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar