Yaşlanma Karşıtı İnsan Hücreleri Uzaya Gönderiliyor!


 YAŞLANMA KARŞITI İNSAN HÜCRELERİ UZAYA GÖNDERİLİYOR!


   İngiltere’de insanların daha uzun ve sağlıklı yaşamları için nasıl yardımcı olunacağını keşfetmeye yönelik, deneyin parçası olarak Kennedy Uzay Merkezinden uzaya insan kas hücreleri gönderileceği duyuruldu. MicroAge başlıklı çalışma insan kaslarına ne olduğunu, insanların yaşayış şeklini nedenini keşfetmek amacıyla bir SpaceX Falcon9 roketinin hücreleri Uluslar arası Uzay İstasyonuna teslim edilecek. Pirinç ve nohut tanesi büyüklüğündeki hücreler büyütüldü loboratuvarda kalemtıraş büyüklüğünde olan insan kas hücreleri küçük sıkı tutuculara yerleştirildi.


   Bilim İnsanları bu araştırmaya büyütmek için uzay istasyonunu kullanmaktadır. Çünkü yerçekimi eksikliği insanlarda daha ileri bir yaşa geldiklerinde gülen benzer kas zayıflıklarında vitamin ve solunum zayıflığına neden oluyor.

“Daha güçlü bir gelecek ve geleceğe yönelik hayatlar.”


   İngiltere Bilim Bakanı George Freeman’ın söylediği “Öncü bilim adamlarımız Uluslar arası Uzay İstasyonunun benzersiz ortamından yararlanarak hepimizin daha sağlıklı ve daha güçlü yaşam belirtilerimiz olacağına yardımcı olabilir.” dedi. Liverpool Üniversitesinden Profesör Malcolm Jackson, “Yaşlanma 21. Yüzyılın en büyük zorluklarından biri ve bu çalışmadan elde ettiğimiz verimlerden kasın mikro yerçekimine ve yaşlanmaya nasıl tepki verdiği hakkında çok şey öğreneceğiz.” dedi. Liverpool Üniversitesinden bir araştırma ekibi 2022 Ocak’da Dünya’ya geri getirildiğinde insan kas hücrelerini analiz edecek ve sonuçlarını dünyada gerçekleştirilen deneylerle karşılaştırmalarına olanak sağlanarak test edilecek.


Yorum Gönder

0 Yorumlar