Elon Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçti!




Elon Musk, Twitter'ı Satın Almaktan Vazgeçti!


   Tesla'nın kurucu üyelerinden ve CEO'su olan Elon Musk, Twitter'da bulunan fake hesaplar konusunda yeterli bilgi alamadığı gerekçesiyle Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini takipçilerine duyurdu. Elon Musk, bundan iki ay önce Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için teklifte bulunmuştu. 

   Twitter, Elon Musk'ın vazgeçtiğinin haberini alında direkt olarak harekete geçti ve dava işlemlerine hazırlandı. Twitter yönetim kurulu, Musk'tan bir milyar dolarlık tazminat almak yerine dava açmayı tercih etti. Elon Musk'ın şirketinin avukatı olan Mike Ringler, Twitter'dan sitelerinde bulunan "sahte veya spam" hesapların yaygınlığını görmek için data kayıtları için talepte bulunup reddettiklerini belirtti. Mike Ring basına; "Twitter bu bilgileri vermedi ya da vermeyi reddetti. Twitter Musk'ın taleplerini görmezden geldi, bazen de gereksiz yere reddetti." cümlelerini kullanarak durumu açıkladı. Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor'un söylediklerine göre, Elon Musk'a açacakları dava Elon Musk'ın vazgeçerek Twitter hisselerini aşağıya çekme ve yatırımcıyı yanıtlma suçlarından olacak. Bret Taylor, "Kazanacağımıza eminiz." diyerek cümlesini bitirdi. 

   Musk Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alma teklifine yönelik haberimize de buradan ulaşabilirsiniz. 

https://sgmedya.blogspot.com/2022/05/elon-musk-twitter-44-milyar-dolara-satn.html

Yorum Gönder

0 Yorumlar