Teknoloji devine açılan maaş ayrımcılığı davası sonuçlandı!




Teknoloji Devine Açılan Maaş Ayrımcılığı Davası Sonuçlandı!


   Teknoloji devi olan Google'a açılan dava seneler sonra sonuçlandı. Yaklaşık beş sene önce Google'ın sorumlu lider yardımcısı Eileen Naughton, şirkete karşı yapılan suçlamalara belli bir süre sessiz kaldıktan sonra cevap vererek erkeklerle birebir durumda çalışan bayan personellerin erkeklerden daha az maaş aldığını açıkladı. Açıklama sonrası Google denetim altına girdi ve davalar yağmaya başladı. 

   E. Naughton'un yaptığı açıklama sonrasında ABD Çalışma Bakanlığı, Google'dan maaş kayıtlarını istemişti ve hükümet tarafından denetimden geçmeye başlamıştı. Maaş konusunda cinsiyet ayrımcılığı yapan teknoloji Google'a açılan davalar sonuçlandı.

   Google maaş durumundan etkilenen çalışanlara toplamda tam olarak 118 milyon dolar tazminat ödemesi kararına varıldı ve Google davacılar ile anlaşmaya varmış oldu. Toplamda 236 farklı iş kategorisinde çalışan yaklaşık 15.500 personeli kapsayan bu ödeme her bir kadın çalışan için 7.600 dolar ödeme yapılacağını açıkladı. Google'ın denetimi hâla ABD Çalışma Bakanlığı tarafından kontrol edilmekte. Eşit ödeme yapılması için yapılacak olan bu denetimler yaklaşık üç yıl boyunca analist şirketi tarafından uzak monitör aracılığıyla takip edilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar