Microsoft, Türkiye'ye siber savaş konusunda uyarıda bulundu!




 Microsoft, Türkiye'ye Siber Savaş Konusunda Uyarıda Bulundu!


   Ukrayna ve Rusya arasında üzerinde dönen savaş zaman geçtikçe siber saldırılara da dönüşüp siber dünyada iki ülke arasında siber savaş meydana gelmişti. Birçok televizyon kanalı ve internet sitesi hacklenerek ülkeler arasında savaş kızışmış haldeydi. Rusya'nın hack grupları yavaştan Ukrayna'dan sıçrayıp Avrupa altyapılarına saldırırken, Microsoft'tan uyarı geldi. Yazılım devlerinden birisi olan Microsoft, Türkiye dahil birçok ülkeyi siber saldırılar hakkında temkinli olması açısından uyarı yaptı. 

   Microsoft'un son günlerde yayınladığı rapordan yola çıkarak Rusya'nın hack girişimleri Ukrayna, Avrupa ve en sonunda Balkan ülkelerine kadar sıçradı. Türkiye'yi de dahil eden Microsoft, bölge olarak Ukrayna müttefiği olan ülkelerin siber saldırı sınırlarına uyarı yaparak dikkat çekti. Microsoft'un incelemelerine göre Türkiye, Danimarka, Finlandiya ve Norveç gibi ülkelere silber saldırı faaliyetlerinde artış yaşandı. Saldırıların Rusya asıllı bilgisayar korsanları tarafından yapıldığı bildirildi.

   Microsoft’un Türkiye ve diğer ülkeleri siber savaş hakkında uyaran raporunda şu ifadeler kullanıldı: "Rus faaliyetleri Baltık ülkelerini hedef aldı ve son iki ay içinde Danimarka, Norveç, Finlandiya, İsveç ve Türkiye’de bilgisayar ağlarını hedefleyen benzer faaliyetlerde artış oldu. Diğer NATO ülkelerinin dışişleri bakanlıklarını hedef alan benzer faaliyetlerin arttığını da gördük.  "

Yorum Gönder

0 Yorumlar