Internet Explorer, 27 yıl sonra tarihin tozlu raflarına kalkıyor!




 Internet Explorer, 27 Yıl Sonra Tarihin Tozlu Raflarına Kalkıyor!


   Microsoft'un yarattığı, 1995 senesiyle birlikte hayatımıza dahil olan Internet Explorer için son gün geldi. ABD merkezli teknoloji odağı Microsoft için önemli bir tarayıcı olan Internet Explorer, 27 senelik verdiği hizmet sonrasında tarihin tozlu raflarına kaldırılıyor.  Birkaç sene önce Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Edge, Internet Explorer adlı tarayıcının yerine görev vermeye devam edecek.


   Windows 95 için tasarlanıp yayınlanan Internet Explorer, 2000'li yılların vazgeçilmezi olup tartışmasız en iyi tarayıcı olarak biliniyordu. Internet Explorer'ın bu kadar ilgi odağı olmasıyla birlikte Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve bunun gibi birçok rakip tarayıcı devreye girdi. Internet Explorer'a göre daha hızlı hizmet veren diğer tarayıcılar, Explorer'ı sollayıp kenara atmıştı. Internet Explorer son 7-8 senedir sadece diğer tarayıcıların indirilmesine yarıyordu denilebilir. Durum böyle olunca internet ortamında bir dönemler caps haline gelen Internet Explorer yavaşlığıyla insanların aklına kazınmaya başlamıştı.







Bir Yazılım Mühendisi, Internet Explorer'ın Kullanımdan Kalkmasıyla Birlikte Mezar Taşı Yaptırdı!


   Internet Explorer'ın kalkmasından iki gün sonra internette dolaşan bir fotoğrafla birlikte isminin Jung Ki-Young olduğu söylenen bir mühendis, Explorer için mezar taşı yaptırdı ve sosyal medyada viral hale geldi. Mezar taşının üzerinde Internet Explorer'ın logosu, altında kuruluş ve 15 Haziran 2022 olan kapanış tarihi, onun altında ise "He was a good tool to download other browsers." yani "Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı.” yazısı bulunması büyük dikkat çekti. Yukarıdaki yazımızda ve çoğumuzun bildiği gibi Internet Explorer, popülerliğini kaybettikten sonra ve diğer tarayıcıların devreye girmesiyle birlikte diğer tarayıcıları indirmekle ünlüydü. 


  Yazılım mühendisi Internet Explorer için verdiği röportajda; "Tam bir baş belasıydı. Ancak aramızdaki ilişkiye bir aşk nefret ilişkisi diyebilirim çünkü Explorer, bir zamanlar alanını domine ediyordu.” sözlerini kullandı. Çalışma hayatında önemli bir rol oynadığını  ve Explorer'a karşı son zamanlarda hislerinin karmaşık olduğunu da ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar