Hem güneş, hem de elektrik enerjili otomobil Lightyear 0!



Hem güneş, hem de elektrik enerjili otomobil Lightyear 0!

   Otomobil piyasasında adını yeni duyuran Lightyear markası, güneş enerjisiyle tek şarjda 7 aylık kullanım sağlayan aracı Lightyear 0'ı tanıttı.

   Firmaların birbiriyleriyle rekabeti arttıkça ortaya çıkan ürünlerin teknoloji rekabeti de aynı düzeyde artıyor. Piyasa hakimi firmaların aksine yeni firmalar yaptığı girişim ve yeniliklerle kendilerinden söz ettirmeyi başarıyor. Lightyear 0 modeli diğer markaların denediği çift enerjili aracını satışa çıkarmaya iddialı. Lightyear firması piyasa öncesi istediği bedel ise 250 bin euro olarak açıkladı.Lightyear 0 kullanıcılara elektrikle 625 kilometrelik menzil kapasitesi sunurken bunun 70 kilometresini de aracın üzerinde bulunan güneş panelleriyle yaptırmayı hedefliyor.

   174 beygit ve 1729 nm tork üreten araç 0'dan 100'e 10 saniyede ulaşırken aracın maksimum çıkacabileceği hız ise 160 kilometre ile sınırlandırılmış.


(Fotoğraf Kaynak: NTV)

Farklı ülkelerde farklı süre!

   Lightyear 0 modeli güneş enerjisiyle çalışmasından dolayı ülkelerde iklim şartlarıyla da ilgili detaylı bilgiler verdi. Aracın Hollanda gibi iklimlerde 2 ay süre vaad ederken bu süre İspanya,Portekiz gibi ikmlimlerde ise 7 ay'a kada kullanım sağlayabildiğini açıkladı.

Türkiye fiyatı merak konusu!

   Aracın Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı merak konusuyken 250 bin euroluk aracın Türkiye'ye girişi ve pazara inişinin fiyatı araç severlerin aklında merak konusu olmaya şimdiden başlamış durumda.


Yorum Gönder

0 Yorumlar