Güneş sisteminde 2 süper dünya keşfedildi!

 

(Fotoğraf Kaynak: NTV)


Güneş sisteminde 2 süper dünya keşfedildi!


   "HD 260655" isimli kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde bulunan, dünyaya 33 ışıkyılı uzaklıkla olduğu belirtien muhtemel 2 süper dünya keşfedildi.

   Süper dünya olarak adlandırılan bu gezegenler Dünya'nın kütlesinden daha büyük fakat gaz devinden çok daha küçük güneşdışı gezegenleri ifade ediyor. Dünya dışında yaşanılacak gezegenlerin olması ihtimali çok düşük olarak görülürken, bu iki gezegen keşifler için yeni test imkanı sunuyor.MIT Kavli Astrrofizi ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nden astronom Michelle Kunitomo, "Bu sistemdeki her iki gezegen de yıldızlarının parlaklığı nedeniyle atmosferik çalışma için en iyi hedefler arasında sayılıyor." Bu gezegenlerin çevresinde uçucu, zengin bir atmosfer var mı? Su veya karbon bazlı türlerin işaretleri var mı? Bu iki gezegen gezegen, bu keşifler için harika bir test imkanı sunuyor” dedi.


Tess Teleskobu araştırmalarda öne çıkıyor!


   Geçtiğimiz tüm insanlık zamanlardan bu zamana kadar Samanyolu'nda 5 binden fazla ötegezegen doğrulandı ve araştırmacılara göre hiçbiri yaşanılabilir özellikte değil. Tess Teleskobu sayesinde keşfedilen bu gezegenler daha çok kayalık bulunduruyor. Büyüklük ve bileşim bakımından dünyaya benzer gezegenler bulma konusunda Tess Teleskobu büyük yardım sağlıyor. Bulunan ötegezenlerde işi en çok zorlaştıran kayalık, hem boyut hem de kütle olarak nispeten küçük oldukları için test edilmelerini neredeyse imkansız kılmakta. Ötegezenlerin geçişleri sırasında ışıkta ki zayıf düşmüş gezegenler Tess Teleskobuna yakalanıp fark edilmesi üzerine süper dünyalar keşfediliyor. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar