Çin'in 70 milyon derecede ki dev yapay güneşi!


(Fotoğraf Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr)

 Çin'in 70 Milyon Derecede ki Dev Yapay Güneşi!

   Çin’in Henfei kentinde uzun soluklu çalışmalarının neticesinde 70 milyon derecede 17 dakika çalışan yapay güneş 17 saniye boyunca çalıştırıldı. Yapılan açıklamalara göre Çin bilim insanları Güneş enerjisinin 10 katı enerji üreterek 160 milyon dereceye ulaşan yapay teknolojiyi en verimli hale getirmeyi planladıklarını dile getirdi.

   Çin dünyanın en güçlü ülkesi yolunda ilerliyor. En büyük gücünü nüfusundan alan çinin yeni oyuncağı geçtiğimiz günlerde medyaya sunuldu. Yapılan gösterim görenleri hayrete düşürmeyi başardı. Hefei'de  yer alan nükleer füzyon reaktörü kendi rekorunu kırdı. Proje araştırmacılarından Gong Xianzu, “Farklı aşamalardaki hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Son operasyon, bir füzyon reaktörünün çalıştırılmasına yönelik sağlam bir bilimsel ve deneysel temel oluşturuyor” dedi.





Yeni Süper Güç!

   Çin bu atağından sonra dünyanın en büyük ülkesi olacağı konusunda emin adımlarla ilerlerken, projenin devamlılığı sağlanması halinde enerjiyle yapılabilecek yeni teknolojilere ön ayak olacağı düşünülüyor.

   Peş peşe gelen açıklamalar ve başarıların arkasında yalnızca Çin değil bir çok avrupa ülkeleri bu projeye yatırım yaparken Fransa 10 milyar euroluk bütçesi ile dikkat çekiyor.

(Fotoğraf Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr)

Yorum Gönder

0 Yorumlar