Mark Zuckerberg'in yarattığı Meta'dan Avrupa'ya tehdit!


 

Mark Zuckerberg'in yarattığı Meta'dan Avrupa'ya tehdit!


En popüler sosyal medya uygulamalarından ikisini yani Instagram ve Facebook'u çatısı altında bulunduran Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Avrupa'yı tehdit etti. Avrupa'da da Instagram ve Facebook'un istatistikleri adeta uçuyor ve insanların dikkatini çekiyor. Ancak Mark Zuckerberg'in oluşturduğu Meta'sı, tüm Avrupa'yı Facebook ve Instagram'ı kapatmakla tehdit ediyor.


Instagram ve Facebook'u Kapatabilir!


Mark Zuckerberg'in şirketi Meta, Avrupa ile veri koruma yasaları arasında anlaşmazlığın ardından bölgeden temel hizmetlerini çekmesi yönünde tehditte bulundu. Meta'nın yayınladığı uyarıda Avrupa'nın transatlantik veri aktarımları'nı yapmasına izin vermezse bizzat Mark Zuckerberg tarafından hizmetlerin çekileceği ve Avrupa'da kapatabileceği sözlerini kullandı. Bu sözlerin ardından anlaşılacağı üzere Instagram ve Facebook dahil, Meta bünyesi altında bulunan tüm sosyal medya uygulamaları Avrupa'da yasaklanabilir. Şirket, sorunun daha önce Facebook olarak bilinen çatı şirket Meta'nın Avrupalıların verilerini ABD merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen AB veri düzenlemeleriyle ilgili olduğunu belirtti.


Meta'nın Açıklaması


Meta'dan gelen açıklama aynen şöyle; "Faaliyet gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler arasında veri aktarımı yapamıyorsak veya ürün ve hizmetlerimiz arasında veri paylaşımımız kısıtlanıyorsa, hizmetlerimizi sağlama yeteneğimizi, şeklimizi veya reklamları hedefleme yeteneğimizi etkileyebilir". Meta 2022 yılında yeni bir anlaşmaya varılmaması durumunda; "Muhtemelen Avrupa'da Facebook ve Instagram dahil olmak üzere en önemli ürün ve hizmetlerimizden bazılarını sunamayacağız." sözlerini kullandı. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar