LUNA, günler içerisinde piyasadan delist hale getirildi!


(Fotoğraf Kaynak: shiftdelete.net)


LUNA, Günler İçerisinde Piyasadan Delist Hale Getirildi!


   Yaklaşık üç gündür sallantıda olan kripto para camiasında ilk defa bir sanal para biriminin batış olayı yaşanıyor. LUNA adlı coin kısa bir süre önce kendi USD birimini yaratarak TerraUSD (UST) adlı para birimini çıkardı. Binance üzerinden kullanıcılar için sadece TerraUSD, BNB ve BTC kullanarak LUNA satın alınabiliyordu. Net bilgiler olmasa da son iki günde TerraUSD için birisi veya birileri tarafından adeta operasyon düzenlendi. 


   Stabil 1 dolar bantlarında yürüyen TerraUSD coini yüzde 50'den daha fazla değer kaybederek 0,44 dolar seviyelerine kadar gerileme kaydetti. Durum böyle olunca LUNA adlı coin 120 dolar seviyelerinden 1 günde 2 dolara kadar geriledi. Çoğu yatırımcı panik haline gelip satış gerçekleştirdikten sonra coin saatler içerisinde değersiz bir biçime geldi ve adeta alım-satım yaparak bunu kumar haline getirenler oldu. 


   Kripto Para Terra LUNA'nın kurucusu Do Kwon ve ekibi durumu kurtarmak için 3 milyar dolarlık Bitcoin satmak zorunda kaldı fakat bu LUNA'yı kurtarmak için pek bir fayda etmedi. LUNA yaklaşık 4 gün içerisinde Binance ve diğer borsa piyasalarından delist (listeden çıkarmak) haline geldi ve kripto para piyasasında ilk defa bu hale gelen bir coin olarak LUNA tarihe geçti. LUNA'nın kurucusu Do Kwon Twitter üzerinden haber bekleyen kişilere kimseyi mağdur etmeyeceklerini, yeni bir coin üzerinde çalıştıklarını belirtti.


Yüksek Miktarda Zarara Giren Şahıs LUNA'nın Kurucusu Do Kwon'un Evini Bastı!

   Hazırlanan rapora göre, adı gizli tutulan bir şahıs Seoul'un doğusunda bulunan apartmana girdiği tespit edildi. LUNA'nın kurucusu ve CEO'su Do Kwon'un konutu orada yer alıyordu. Kwon'un eşi evin içerisindeyken, evin kapı zilini çalmaya başladığı belirtiliyor. Yetkilerin açıklamasına göre Kwon'un eşi panik halinde polise haber verdi. Polis, kadının zarar görmemesi için koruma altına aldı. Şüpheli, Seongdong Polis Karakolunda bir soruşturma geçirdikten sonra gazetecilere verdiği bilgiye göre, "Yaklaşık 2 ila 3 milyar won (2,3 milyon ABD Doları) kaybettim" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar