Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alıyor!


(Fotoğraf Kaynak: Shiftdelete.net)

Elon Musk, Twitter'ı 44 Milyar Dolara Satın Alıyor!


   Nisan ayının ortalarında çıkan dedikodular sonrasında büyük gündem haline gelen Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması resmiyete dökülüyor. Tesla, SpaceX gibi dev şirketlerin sahibi olarak ismini duyuran Elon Musk, Twitter'dan önce devasa bir hisse almasıyla birlikte "Twitter'ı satın alacak!" diyerek ortaya atılan haberler tam anlamıyla gerçek hale geliyor. Beklenen açıklama bu akşam geldi.

   Twitter ile Musk görüşmeler sonrasında, Elon Musk'ın hisse başına 54.20 dolarlık satın alım yaptığı ve toplamda 44 milyar dolarlık dev teklifi kabul ettiğini açıkladı. Satın alımından aylar önce Twitter'ı aktif olarak kullanmasının sebeplerinden biri de bu satın alımın önceden planlandığını gözler önüne seriyor. Twitter'ın kontrolü artık Elon Musk'ın elinde olacak.


Twitter ve Musk Tarafından Açıklamalar Geldi!


   44 milyar dolarlık anlaşmanın açıklanmasının ardından Musk ve Twitter tarafından açıklama geldi. Musk; "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.'' ifadelerine yer verdi ve ''Ayrıca, ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter'ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter'ın muazzam bir potansiyeli var, şirketle çalışmayı dört gözle bekliyorum." açıklamasını yaptı. 

   Twitter'ın CEO'su Parag Agrawal konuyla alakalı olarak; "Twitter'ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı var. Ekiplerimizle gurur duyuyor ve şimdiye kadar hiç olmadığı kadar önemli hale gelen çalışmalarından ilham alıyoruz." şeklinde konuştu.

   Satın alım daha gerçekleşmeden Twitter tarafında çalışan personelleri panik sarmış durumda. İşten çıkartılma, para tedirginliği, tazminat konuları şimdiden gündeme gelmiş bulunuyor. Anlaşmaların 2022 yılı içerisinde tamamen sonuçlanması bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar