Twitch sitesinde büyük vurgun! 40 kişi gözaltına alındı!




Twitch Sitesinde Büyük Vurgun! 


   Bundan yaklaşık 2 ay önce Twitch sitesi hacklendiği sıralarda hackerlar bir site üzerinden yayıncıların hesaplarına ait birçok bit (Twitch destek para birimi) ve kazandığı paraları ifşalayarak insanların önüne sürmüştü. İncelenen dosyalarda Twitch yayıncılarının çalıntı kredi kartlarıyla para akladığı ortaya çıktı. Toplamda 125GB'lık para gönderim dosyaları ve ortalama 1.000.000$ - 5.000.000$ arasında bir paranın aklandığı belirtiliyor. Konuyla ilgili para aklayan Twitch yayıncıları hakkında birçok insan şikayette bulundu. Bu olay hakkında "Temiz Twitch" kampanyası başlatıldı ve bu olayı araştıran kişilerle canlı yayın yapıldı ve en sonunda bu olaya karışan kişiler savcılığa sevk edildi.

   6 Ocak 2022 tarihinde sabah saatlerinde 11 ilde (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Denizli) yapılan eş zamanlı baskınlarla birlikte 40 şüpheli gözaltına alındı, 4 şüphelinin kaçtığı belirtiliyor. Operasyon düzenlenen ev ve iş yerlerinde çok sayıda dijital eşya, materyal ve dökümanlara el koyuldu.

   Şüphelilerden 6 tanesinin 18 yaşının altında olduğu belirtilip çocuk şubeye teslim edildi. Para aklamada yer alan 44 kişi arasında, parayı aklayan yayıncıların ve çalıntı kredi kartlarıyla BIT yollayan kişilerin dışında kendini savunup çalmadığını veya aklamadığını söyleyen kişiler de bulunuyor. Covid-19 sebebiyle bazı şüphelilerin karantinada tutuldukları belirtiliyor. Karantina sonrasında diğer şüpheliler gibi İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edileceği bildirildi. 




(Görsel Kaynak: NTV)


Twitch gözaltına alınanlar listesi belli mi?


   Twitch Türkiye temsilcileri gözaltına alınanlar listesini soruşturmanın sağlıklı olması açısından paylaşılmadı. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar