Pandemi Sürecinde Oyun Sektöründeki Ciddi Artış!




Pandemi Sürecinde Oyun Sektöründeki Ciddi Artış!

     Pandemi sürecinde yapılan birçok araştırmaya göre oyun satın alımlarında ve oynama süresinde ciddi bir artış olduğu görünüyor. Bu durum sadece bilgisayar ve konsol oyunlarında değil, normal hayatta oynadığımız puzzle, masa oyunları ve bunun gibi birçok oyuna da yansımış durumda. Çevremizde sorduğumuz her insan bilgisayar oyunlarında oynama süresinin arttığını belirtiyor. 

Yapılan araştırmalara göre oyun sektöründeki büyüme pandemi sürecinde %7.1 oranında artmış durumda. %7.1 az gibi görünebilir. Bilgisayar başında milyonlarca hatta milyarlarca insanın, oyuncunun olduğunu düşünüp bunu göz önünde bulundurup %7.1’lik orana bakarsak devasa bir büyüme olarak  görünüyor. Bu %7.1’lik oranın diğer sene de aynı şekilde devam ederse Global oyun sektörünün büyüme payı %12 ile%15 olarak tahmin ediliyor.


Oyuncuların Maddi Olarak Harcamaları Ne Durumda?

     Sorduğumuz her insan evde kalma sürecinde oyunlara harcadığı paranın fazlasıyla çoğaldığını söylüyor. Bu miktar genel olarak ortalaması alındığında aylık 100TL ile 250TL arasında çıkıyor. 


Sorduğumuz insanların pandemi süreci öncesinde geçmiş oyun harcamalarına baktığımızda bu miktar ortalama olarak aylık 30TL ile 75TL arasında görünmekte. Yani bu miktar oyun sektöründe %5-%7’lik bir kazanç artışı olduğunu gösteriyor. Bu sorduklarımız sadece bilgisayar oyunlarındaki artış olduğu için, konsol oyunlarının fiyatlarının iki katı, hatta bazen daha fazla olduğunu biliyoruz. Bu nedenle konsol oyunlarındaki kazanç artışını iki katıyla çarpmamız pek yanlış olmaz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar